oskmar

Alla inlägg den 28 januari 2023

Av Elsa Mårtenzon - 28 januari 2023 16:39

Halv tio i morse och det ser riktigt lovande ut!

       

I dag har det varit lite olika väder över dagen. Det var ett par grader kallt från morron och i stort sett där omkring hela dagen.

Lite sol har skymtat fram av och till, samt snöfall, ganska ymnigt men en kort stund, samt lite blåst ibland. Lite av aprilväder, redan!?

Just nu är det 2,2 grader kallt och nu har himlen klarnat, det är endast lite moln här och där. Det har blivit ganska kraftig blåst nu ikväll.

 

Vid tvåtiden var det rikligt snöfall, men som avtog ganska snart.

  

Dagen har förflutit lugnt och stilla för mig, jag har pratat med Kerstin Sörell idag, Malins svärmor. Hon ringde och tackade för uppvaktningen och vi pratade både länge och väl, det var roligt att få prata sig hes. Men hes blir jag jämt numera när jag pratar i telefon, det är nog för att jag inte har så stora chanser att träna stämbanden.

Jag struntar i att sjunga upp mig när jag börjar dagen.

 

 

Dålig sikt över sjö när snöskuren pågick.

  

Jag har sett en fruktansvärd filminspelning på TV-morron idag, eller från filmkameror på platsen där det hela hände.

Fem polismän i USA som verkade vara sprängfyllda av ett oresonligt hat.

Det tog en yngling som var 27 år om jag inte hörde fel.

Han blev stoppad för vårdslös bilkörning, men det var nog ett lindrigt brott jämfört med vad de här fem poliserna gjorde sig skyldiga till. De sparkade och slog honom mot huvudet och kroppen, fem stycken poliser, mörkhyade liksom den de misshandlade.

Hur kan de bli så galna?

Han ropade på sin mamma tre gånger, som bodde i närheten. Efter det så tystnade han, antagligen nästan ihjälslagen redan då. Han fördes med ambulans till sjukhus men han gick inte att räddas till livet, han dog av misshandeln.

De fem poliserna togs och häktades, men köpte sig fria med borgen. Men kommer att dömmas för brottet sägs det och det får man verkligen hoppas.

De har förlorat sitt jobb som poliser, som tur är!

Men hur kan man bli sååå galen av hat att man plågar ihjäl en annan människa, fem stycken mot en, det är så galet så det finns inte ord nog att uttrycka sig.

Jag har inte tillräckligt med ord när jag ser sånt, tårarna bara flödar av medömkan för de som drabbas.

Det är likadant när jag ser nyhetsinslag från Ukraina på TV. Men se det ska jag för att riktigt inse och vara tacksam över hur bra vi har det och hoppas slippa Putin och dylika onskefulla potentater. Det finns alldeles för många av samma sort!

  

Men ett glädjebesked på nyheterna i dag är, att i Tjeckien har Pavel, förre Natochefen vunnit valet med stor majoritet. Han verkar ha helt vettiga avsikter för Tjeckiens folk och deras framtid. Hoppas det förblir så!

 

Dagens namn är: Karl och Karla, grattis till er!

 

Ha en fin lördagskväll, vi ses!

 

Halv fem ikväll och himlen har en helt annan skepnad!

Hej då!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards