oskmar

Direktlänk till inlägg 22 januari 2023

Januari 2023 01 22 dimma

Av Elsa Mårtenzon - 22 januari 2023 17:17

 

Ja, det såg så lovande ut halv nio i morse, men efter ett par timmar så hade det ändrat sig.

      

Det började så fint i morse med knallröd himmel och vackra vyer, men det grumlade till sig sedan och har varit tjock dimma så det har inte gått att se över sjön ens, det blev ingen solskensdag som utlovades.

Just nu är det 21,5 grader kallt och lika dimmigt fortfarande.


 

Himlen röd och grann klockan åtta i morse...

       

Ja, vad ska jag säga om den här söndagen då?

Ja, den har varit som vilken dag som helst, ingen större skillnad. Jag vet inte vad det är för fel, det är detsamma hur jag gnor på så blir jag aldrig klar. Jag sätter mig aldrig ner och tänker att nu är jag klar, nu är jag ledig.

Joo, jag vet var felet ligger, hos mig så klart. Allt gick mycket snabbare förut och nu räcker inte dagen till utan jag får skjuta över mycket till nästa dag.

Och det ska sägas, att jag flyttar inga berg men det är tyngre och det går långsamt och jag tycker nog att det är en del bra med det hela också. Jag menar att jag har att göra hela tiden och det blir inte långsamt och trist. 

Hur skulle  jag fått söndagen att gå om jag suttit rakt upp och ner och inte gjort något, jag har inte haft något sällskap att fördriva min tid med.

Jag har en gång för länge sedan jobbat på ett företag som gick i konkurs och jag var bland de sista som skulle sluta på företaget och det fanns inget att göra till slut. Det var jättetråkigt att genomlida tiden till sista dagen där när vi inte hade något att fylla dagarna med.

Så jag försöker fylla mina dagar nu och tiden går fort, för fort!

 

Nää, vad jag tycker synd om rådjuren nu, det här låg länge ute på vägen här i morse, de kommer väl inte åt något att äta i den djupa snön. Låg den där för att den inte orkade?

  

Dagens namn är: Vincent och Viktor, grattis till er!

 

Namnet Viktor har förekommit i Bellvik, nämligen Viktor Edin, en sån där "allt i allo" gubbe som kunde göra lite allt möjligt. Det fanns i och för sig många såna gubbar förr, det hade inte råd att leja för allt, utan gjorde det själva, de var företagsamma.

 

Utanför garaget låg två andra länge och väl, tills jag var tvungen gå ut på bron och hämta ved, då stack de. De håller sig gärna där snön är bortskottad ser det ut som, stackars djur i en hård vinter.

  

Ha en fortsatt bra söndagkväll, vi ses!

 

En vacker morron!

Hej då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards